marc ulrix

De Betere Service Voor Je CV

Get Adobe Flash player

Logo Comfort Partner

Een simpele tip:

Electrisch verwarmenElectrisch bijverwarmen is not done! Deze veelvraten slorpen tot 0.40 € per uur uit je portefeuille.

Inschrijving nieuwsbrief

Stel uw vraag

icoon audit

 

De verwarmingsaudit


Alle prestaties van je cv onder de loep.

Onder impuls van Europa is medio 2007 de éénmalige verwarmingsaudit in het leven geroepen, deze was verplicht om éénmalig te worden uitgevoerd op centrale verwarmingsinstallaties vanaf 15-jarige ouderdom. Sinds 3 mei 2013 is deze keuring echter verplicht voor installaties boven de 20 kilowatt vanaf 5 jaar en om de 5 jaar bij het eerstvolgende onderhoud.

verwarmingsauditTijdens de verwarmingsaudit wordt het stookrendement van uw cv-ketel berekend. Opgelet: Het stookrendement is niet hetzelfde als het verbrandingsrendement, vermeld op het verbrandingsattest!

Vanuit die berekening wordt een deskundig advies gegeven over de verschillende manieren waarop u uw huis energiezuiniger kunt verwarmen... Maar wees niet bang, de audit verplicht je helemaal tot niets behalve dan dat je ze verplicht bent te laten uitvoeren.


Omdat de wet zegt dat deze audit dient te gebeuren om de 5 (!) jaar en dit bij het eerstvolgende onderhoud, is dit bij een gasketel de eerste keer op zijn zesjarige en de tweede keer op zijn tienjarige ouderdom (zie onderhoud gasketels).

Opgelet: Indien U een EPC (energieprestatiecertificaat) heeft laten uitvoeren dan is dit attest eveneens geldig als verwarmingsaudit omdat de prestaties hierin reeds verwerkt zijn.


Verantwoordelijkheden

De eigenaar is verantwoordelijk voor het laten uitvoeren van de verwarmingsaudits. Het is dus tevens een verplichting wanneer je verhuurder bent. Het toezicht ervan gebeurt door de gemeente en de intergemeentelijke verenigingen.

 

Welke verwarmingstoestellen vallen NIET onder de auditplicht?

De verwarmingsaudit is enkel van toepassing voor centrale toestellen, en is aldus niet verplicht voor individuele toestellen zoals kachels, gashaarden, electrische verwarmingstoestellen, open haarden enz... 

Centrale verwarmingsketels met een vermogen van minder dan 20 kilowatt vallen eveneens buiten deze verplichtingen. Je vindt dit vermogen terug op het kentekenplaatje van je ketel (zie Kw).