marc ulrix

De Betere Service Voor Je CV

Get Adobe Flash player

Logo Comfort Partner

Een simpele tip:

Isolatie achter radiatorPlaats een isolatiescherm achter de radiator indien deze geplaatst is tegen een buitenmuur.

Inschrijving nieuwsbrief

Stel uw vraag

Luchtverwarmingroosters luchtverwarming
Een luchtverwarmingsinstallatie biedt heel wat extra mogelijkheden dan verwarmen alleen. Doordat de lucht wordt rondgestuurd doorheen kanalen kan deze geconditioneerd worden en kom je terecht in de wereld van hvac (heating, ventilation and airconditioning).

Dit betekent dat de lucht ook gefilterd en regelmatig ververst wordt waarbij de luchtvochtigheid automatisch op peil wordt gehouden en zelfs de mogelijkheid biedt tot ventilatie en zelfs koeling.

Als brandstof wordt er meestal gebruik gemaakt van gas of mazout, maar in een goed geïsoleerde woning kan een warmtepomp de perfecte keuze zijn!

 

Principe van een centrale luchtverwarming

De centrale verwarmingsketel in aangesloten op een goed geïsoleerd luchtkanaalsysteem met luchtroosters in wanden en vloeren doorheen de ganse woning.

 

Principetekening luchtverwarming

 

 

De verbrandingskamer van de ketel is omgeven door aanvoerlucht en de ventilator blaast de warmte geruisloos doorheen de aanvoerkanalen.

Via het retoursysteem wordt de lucht teruggevoerd naar de ketel en tegelijk gefilterd. Het is zeer belangrijk deze filters regelmatig te vervangen!!

 

 

 

Directe en indirecte systemen

Alhoewel de resultaten in verwarmen hetzelfde zijn, onderscheiden we twee systemen: Directe en indirecte luchtverwarmingssystemen.

directe luchtverwarming opt

 

Bij een direct verwarmingssysteem is de verbrandingskamer onmiddellijk omgeven met de te verwarmen lucht van de kanalen.
Het gaat hier steeds om een staande unit met ingebouwde ventilator en filtersecties.


Bij deze toepassingen komt geen cv-water van pas, hetgeen een ideale oplossing is voor het verwarmen van buitenverblijven: Bij storing aan het toestel in de winter kan er namelijk geen vorstschade optreden!


 

indirecte luchtverwarming optEen indirect systeem: De gasketel rechts stuurt het opgewarmde cv-water doorheen een verwarmingsbatterij in de luchtunit (links).

Deze batterij speelt de rol van warmtewisselaar en is opgebouwd uit koperen buizen, omgeven door aluminium lamellen om zo een goede overdracht te bekomen.

Een voordeel van dit systeem is dat de gasketel tegelijk kan functioneren voor de aanmaak van sanitair warmwater.

 

De lucht filteren

De grote pluspunten van een luchtverwarming liggen niet enkel op het vlak van klimatisatie, ook de conditie van de lucht in je woning wordt verbeterd. Gezonde, zuivere lucht is nu eenmaal essentiëel...

De mogelijkheden tot filteren zijn enorm, en kunnen door aanpassing van onderdelen in het systeem uitgebreid worden.

Enkele voorbeelden:

-Een electrostatische filtersysteem verwijdert deeltjes tot maar liefst 0.01 micron uit de lucht en is in staat om tabaksrook, stofmijt, bacteriën, pollen en zelfs sommige virussen uit de lucht te halen.

-Een koolstoffilter neutraliseert nare geurtjes.

-Een fijn-stoffilter (f9k) kan ingezet worden als toepassing voor woningen in de buurt van vervuilde lucht door druk verkeer.