marc ulrix

De Betere Service Voor Je CV

Get Adobe Flash player

Logo Comfort Partner

Een simpele tip:

Electrisch verwarmenElectrisch bijverwarmen is not done! Deze veelvraten slorpen tot 0.40 € per uur uit je portefeuille.

Inschrijving nieuwsbrief

Stel uw vraag

Verwarmen maar niet verarmen!Zorg op de eerste plaats voor een goede isolatie van je woning, zo bespaar je véél meer dan wanneer je eerst de ketel zou vervangen.

Thermografische foto van een woning


De dikte van de isolatieschil bepaalt hoelang de warmte binnenshuis bewaard blijft. Ideaal zou zijn dat zowel de muren als het dak geïsoleerd is. Jonge woningen zijn hierin voorzien, maar bij huizen van meer dan 40 jaar oud blijkt uit een enquête dat slechts 69% een geïsoleerd dak en amper 22% geïsoleerde muren heeft.
Op het gebied van beglazing heeft het superisolerend glas de laatste 8 jaar zijn plaats ingenomen tegenover de gewone dubbele beglazing.


Warmteverlies via het dak

De keuze tussen vloer- en/of dakisolatie hangt af van of de zolderkamer al dan niet wordt benut. Indien de zolderruimte niet wordt gebruikt als leefruimte, is het beter om de zoldervloer te isoleren.


isolatie zoldervloer

De zoldervloer isoleren: 

Let hierbij wel op voor koudebruggen, zorg er steeds voor dat de vloerisolatie ook steeds een aansluiting heeft op de muurisolatieschil. In het geval van een houten vloerconstructie kan je isoleren tussen de draagbalken.

Uiteraard kun je steeds een isolatie aanbrengen bovenop de bestaande vloer. Zorg hierbij voor een drukvaste afwerking en je kan je zolder in gebruik nemen als opslagplaats.

 

dadisolatie onder de pannen opt 
Het dak isoleren: 

Om het dak te isoleren bestaan er ondertussen ontelbare oplossingen op de markt,

Bij dakrenovaties en nieuwbouw wordt tegenwoordig ook heel wat toepassingen geleverd waarbij de isolatie zich tegen de dakbedekking bevindt.
De spanten dragen dus zowel isolatie als de bedekking zodat de isolatie een ononderbroken schil vormt.


 Warmteverlies via de muren

Bij slecht geïsoleerde woningen is er een verlies van maar liefst 30% via de muren. Dit warmteverlies is uiteraard afhankelijk van het type woning, zo zal een rijwoning uiteraard veel minder verlies hebben dan een halfopen of een open bebouwing.

spouwmuurisolatie injecteren
Spouwmuurisolatie:

Deze toepassing is uiteraard enkel mogelijk indien je woning voorzien is van een spouw. Woningen die gebouwd zijn nog voor 1920 bezitten geen spouw! Indien je twijfelt of je woning een spouw heeft dan kan je dit achterhalen door de dikte van de muur te meten. Is deze minder dan 24 cm dik, dan heb je vast en zeker geen spouw.

De isolatie wordt door gespecialiseerde bedrijven geïnjecteerd via de buitenmuur. Er worden kleine openingen geboord in de voegen waardoor het isolatiemateriaal wordt gespoten. Deze openingen worden achteraf keurig afgedicht in dezelfde kleur als het bestaande voegwerk. 

Een groot voordeel van deze toepassing is dat het kan geplaatst worden binnen één dag en er ook geen hinder is door sloopwerken. De terugverdientijd is binnen de 5 jaar indien je een spouw hebt van minimum 6 cm.